HeavenlyBrownie

Love And Treat Your

Pets Like Royalty

Wij zijn levendige, vrolijke en sportieve honden. zijn nieuwsgierig naar alles wat er gebeurt en hebben voldoende activiteiten nodig.

Wij zijn levendige, vrolijke en sportieve honden.
zijn nieuwsgierig naar alles wat er gebeurt en hebben voldoende activiteiten nodig.

Fokker van de engelse cockerspaniel

Ik ben Mireilla de Hoop en woon samen met mijn vriend Martin Kievit in het mooie Ter Apel, ik ben fokker van de engelse cocker spaniel. Als kind ben ik besmet geraakt met het cocker spanielvirus.
Cirkel

Kijk eens hoe schattig wij zijn

Dames

Heren

Pups

Op de foto en video London is 12 weken. is geboren op 22-3-2024

Kent de riem, auto, roedelvorming en is zindelijk.

Lief zacht en intelligent.

Ik zoek een familie met een huis en tuin. Geen druk gezin.
Mensen met veel tijd voor de pup en die een goede trimmer belangrijk vinden.
 

Voor meer info bellen of Appen.

zie gegevens bij contact.

Mooi blauwschimmel teefje Quin

5 weken, 31 mei geboren.

Zal nog donkerder worden.
Zeer aanhankelijk en mooi stevig van bouw. 

Prachtig leverschimmel reutje Paddy

5 weken, 31 mei geboren

Wordt nog wat donkerder maar blijft een lichte leverschimmel 

Zacht lief karakter.
Stevige reu.

De engelse cocker spaniel

Ras

De Engelse cocker spaniel is een ijverig, actief, en krachtig jachthondje, met een altijd vrolijk kwispelend staartje.
Meestal werd de staart (voor het coupeerverbod) gecoupeerd.
Zijn lichaam is gebalanceerd en compact.
Idealiter moet de afstand van de schoft tot de grond gelijk zijn aan de afstand van de schoft tot aan de staartaanzet.
De vacht van de cockerspaniël is glad en aanliggend, zijdeachtig en niet gegolfd; de bevedering is niet zo overvloedig.

Kenmerken en eigenschappen

Schofthoogte: Reu 40 – 41 cm. Teef 38 – 39 cm
Gewicht: Reu 14 – 15 kg. Teef 12 – 13 kg
Leeftijd: tot 13 – 14 jaar

Karakter

De Engelse Cocker Spaniel is een jachthond, en zal reageren op vogels, konijnen en katten die hij ziet.
Het is een kindvriendelijk en altijd vrolijk en energiek hondenras.
Verder houdt de cocker van water en zwemmen, evenals apporteren.
Hij kan ook goed samenleven met katten indien dit hem aangeleerd is als pup.

Kleur

Eenkleur: Zwart, Rood, Golden, Lever, Black and tan, Lever and tan

Meerkleur: Zwart | wit, Oranje | wit, Lever – wit, Lemon – wit, Zwart–wit- tan, Lever – wit – tan, Blauwschimmel, Oranjeschimmel, Lemonschimmel

De gezondheid van een cocker spaniel

De gezondheid van een cocker spaniel

De Engelse Cocker is in het algemeen een gezonde, sterke hond, vrij van kwalen tot op hoge leeftijd. De levensverwachting ligt ook tamelijk hoog, namelijk tussen de 12 en 15 jaar. Toch zijn er enkele kwalen en (aangeboren of erfelijke) aandoeningen die het ras kunnen treffen. Goede fokkers voeren de nodige tests uit, zoeken naar goede bloedlijnen en houden zich internationaal op de hoogte. Serieuze fokkers laten hun fokdieren vaak testen op de oogaandoeningen PRA en cataract. Via DNA-analyse is het nu mogelijk om de ouderdieren op PRA en FN (een nieraandoening) te laten testen. Ook HD (heupdysplasie) wordt door verscheidene fokkers onderzocht. In verschillende landen worden testresultaten gepubliceerd over de gezondheid van de hond. In Nederland zijn de DNA testen voor PRA en FN sinds 1 januari 2010 verplicht (NSC). In België is er echter geen test- of publicatieverplichting. De fokker moet ook naar het karakter van de ouderdieren kijken. Op die manier kunnen problemen zoals het rode cockersyndroom beperkt worden.

PRA

PRA (Progressive Retinal Atrophy) is een erfelijke oogaandoening. Er zijn verschillende types PRA die ervoor zorgen dat het netvlies van het oog geleidelijkaan degenereert (Antagene). Het zicht wordt belemmerd en leidt uiteindelijk tot blindheid. De meest voorkomende bij Cockers is GPRA (General Progressive Retinal Atrophy) ook bekend als prcd-PRA. Het gevolg is nachtblindheid die uiteindelijk leidt tot volledige blindheid. Het is een autosomaal recessieve erfelijke aandoening, d.w.z. dat een kopie van het PRA gen van elk van beide ouders moet overgeërfd worden om tot uiting te komen. Er zijn drie genetische categorieën : de Cocker kan normaal (geen kopieën van het gen), drager (één kopie van het gen) of lijder (twee kopieën van het gen) zijn. De normale en dragers zijn perfect gezonde honden. De drager kan het PRA gen echter doorgeven aan zijn nakomelingen. De lijder zal PRA ontwikkelen en zal altijd één kopie aan zijn nageslacht doorgeven. Met een klinisch oogonderzoek kan de dierenarts vaststellen of de hond PRA vertoont op het moment van het onderzoek, maar niet of hij het draagt en dus kan doorgeven of lijder is en het later pas zal ontwikkelen. Ondertussen bestaat er een DNA test die prcd-PRA kan opsporen. Uit deze test blijkt of de hond normaal, drager of lijder is. Dit is belangrijk om te weten bij het fokken. De Amerikaanse firma Optigen (www.optigen.com) voert deze testen uit.

FN

FN (Familial Nephropathy) is een fatale nieraandoening bij jonge Cockers (Fogle : 309). In de jaren tachtig kwam deze veel voor in Engeland. Men is deze aandoening dan ook grondig gaan onderzoeken. Het gaat om de verschrompeling van de nieren op jonge leeftijd. De hond zal opvallend meer drinken en urineren. Zijn eetlust zal vervolgens dalen en er treedt gewichtsverlies op. De hond wordt lusteloos en moet braken. Het tandvlees wordt bleek. Uiteindelijk loopt de gezondheid terug zal de hond sterven door het volledig falen van de nieren. (Peelman : 220) De aandoening erft autosomaal recessief over (cf. supra PRA). Het chronisch nierfalen uit zich op een leeftijd tussen 6 maanden en 2 jaar (Antagene). Het is zeer moeilijk om recessieve kwalen te overwinnen omdat een hond drager kan zijn en het ongemerkt kan doorgeven. De aandoening komt nu minder voor. Men schat dat het aantal dragers in Europa 14 % bedraagt (Antagene). Dankzij een DNA test, ontwikkeld in de Verenigde Staten, kan men de dragers van FN opsporen. De Franse firma Antagene (www.antagene.com) voert de FN test uit in Europa.

Foto's

Nieuws

Zo nu en dan zal ik hier updates geven over eventuele nestjes. voor meer info kunt u mij benaderen door onderstaand contact formulier in te vullen.

Nieuws

Met grote trots kunnen wij melden dat er een nieuw nestje is van Britt en Vegas. De kleuren zijn: Blauw schimmel | zwart bont | lever schimmel | blauw schimmel tan | lever schimmel tan.
Voor interesse graag bellen
Mob: 0653670048

Nieuw nestje van Britt & Vegas 10-10-2022 | Voor foto's zie tab pups

Contact

heeft u interesse in één van de beschikbare pups of wilt u verder nog wat informatie over het ras.